Wie vandaag een dagje rustig op de Meir wilde gaan shoppen, was er aan voor de moeite. Niks rustig vandaaag. Murga. Heel veel Murga zelfs. Murga Parade!!! Dus veel kleurrijk volk, begeleid door gepaste ritmes.

Even klonk het alsof er een zwaar onweer – met veel gedonder – op komst was, maar dat bleek de – elke keer groter wordende – percussie van Sentimento Verde te zijn. Om kippevel van te krijgen… (schoon nief pakskes trouwens!)

Hoeveel foto’s ik gemaakt heb, ik durf het niet te tellen (2 geheugenkaarten van 8 GB vol). De selectie was dus weeral moeilijk. Ik heb twee galerijen in mekaar gestoken. Eentje voor de ongeduldigen, met 15 foto’s en een tweede met 110 foto’s, voor de echt Murga-lovers.

Hierboven vind je al een beperkte selectie, wil je nog meer, bekijk dan de uitgebreide galerij (110 foto’s). En als je dan nog zin heeft in meer, vorig jaar heb ik er ook foto’s gemaakt: Murga Parade 2009.

En kijk zeker eens op Murga.be om oa ook video’s te zien. De beelden zijn misschien al schoon, maar met geluid erbij krijg je pas écht de smaak te pakken.

Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.