FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Wat een contrast! Na m’n bezoek aan Oradour-sur-Glane en een deugddoende week in de bergen, vloog ik naar Chicago voor een conferentie, om op de terugweg enkele dagen in New York te vertoeven. Van de rust van Col des Aiguilles naar de drukte van Times Square. Van de zuivere lucht in de Alpen naar een vreemde mengeling van, wel, euh, allerlei geurtjes, aangename en minder aangename.

NYC is zeker een plaats waar zowat achter elke hoek een nieuwe foto-opportuniteit lonkt. In ‘t WE, zeker als het goed weer is, is Central Park ‘the place to be’. Met sportieve mensen, creatieve mensen, vreemde mensen… Maar ook in de rest van ‘the city that never sleeps’ is er veel te zien. Zoals de gratis knuffels op Union Square (zie foto hierboven, de blanke man had trouwens niet echt veel succes… zou z’n t-shirt een beetje conflicteren met de goedbedoelde gratis knuffels?).

Maar niet enkel was het contrast met de week ervoor groot. Ook het contrast in de stad zelf is groot… Het is een stad van uitersten, foto 8 toont dit perfect: het model / de hostess met een reclamepaneel voor ‘Brazil 2014’ onder haar arm, het laat de dakloze man compleet koud.

Wat – vanuit fotografisch standpunt – zeer leuk is, is het spel van de zon, als ze nog niet al te hoog staat, met het veelvuldig aanwezige glas op de gebouwen. Dit geeft soms een zeer ongewone belichting van objecten, van mensen. Zoals bv. in foto nr 3.

Eddy

One Reply to “New York City, augustus 2010”

  1. Nummer 8 springt er inderdaad uit! En de contrastrijke zwart-wit beelden spreken ook erg aan.

    Veel met de 135 gewerkt zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.