FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Momenteel vindt in Waterschei/Genk Manifesta 9 plaats, een ‘nomadische biënnale’ die hedendaagse kunst met oudere kunst en industrieel erfgoed combineert. En op vrijdagavond is deze tot 22u open, wat een mooie gelegenheid is om de best wel indrukwekkende site van Waterschei eens bij maanlicht te bezoeken. En wat dat maanlicht betreft: timing is everything… Gisteren was de laatste vrijdagavond dat ik me kon vrijmaken om Manifesta 9 te bezoeken. Ik had de dag voordien nog even opgezocht om hoe laat de zon zou ondergaan en de maan zou opkomen, via  The Photographer’s Ephemeris. En die wist mij te vertellen dat de maan niet alleen op een perfect moment opkwam (nl. een kwartiertje voor zonsondergang), maar dat het ook volle maan was… En onderweg van m’n werk naar Waterschei, hoorde ik op de radio dat het niet zomaar een volle maan was, maar een ‘blauwe maan’. Dus toch wel een uniek moment. En met een vrij unieke foto hierboven als resultaat.

De foto’s zijn een mix van de site en de gebouwen op zich, kunstwerken van Manifesta 9 en ook enkele beelden uit het mijnwerkersmuseum dat in dezelfde gebouwen gevestigd is.

Eddy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.