FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Net zoals vorig jaar heb ik enkele dagen in de buurt van Whiteface Mountain vastgeplakt aan een business trip naar Rochester (NY, US). Deze keer ben ik er voor de conferentie naartoe getrokken. Wat een goede keuze bleek: ik heb nog net het einde van de piek van ‘t verkleuren van de bladeren meegemaakt. Een week later zou ‘t er flink anders hebben uitgezien…

De kleuren waren prachtig! Volgens een vriend die in dat deel van de VS woont, waren de kleuren dit jaar echt uitzonderlijk, dankzij de klimatologische omstandigheden eerder dit jaar. Zeker de eerste dag was ‘t ongelooflijk, toen het eerst wat geregend had en er daarna terug volop zon was op de natte bladeren. Echt ongelooflijk felle kleuren. En ook de derde dag, toen de zon flink van de partij was, was zeer mooi. Om dat alles goed op de foto te krijgen, zijn een heel aantal van de foto’s met een polarisatiefilter genomen. En heb ik achteraf de foto’s ook wat bijgewerkt, om ze zo beter overeen te laten komen met het beeld in mijn geheugen…

Eddy

 

One Reply to “Whiteface Mountain, oktober 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.