FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Ik hou van lenzen met een speciale ‘look’, vandaar dat ik bijna uitsluitend met de Carl Zeiss-lenzen van Sony werk. Zij hebben, in de juiste lichtomstandigheden, een zogenaamd ‘3D pop effect’. Er zit dan iets extra’s in. Een andere lens om van te dromen, is de Leica Noctilux 50mm f0.95, maar die is gewoonweg onbetaalbaar (tenzij ik ooit een sponsor daarvoor vind). Maar, een tijdje geleden werd er, voor mensen die met Sony E-mount werken, een alternatief daarvoor gelanceerd: de Mitakon 50mm f0.95, ook gekend onder de naam ‘The Dark Knight’ (en daar slaat de titel van deze post op, niet op de persoon die in de foto’s staat…). De Mitakon is véél betaalbaarder (minder dan 10% van de Leica Noctilux) en toen ik per toeval een heel mooie deal tegenkwam, heb ik hem besteld. Vrijdag is hij gearriveerd.

Dit soort lenzen is heel interessant om portretten te maken. Omdat er gisteren niet direct iemand in de buurt was, ben ik zelf maar eens voor de spiegel gaan staan. De resultaten zie je hierboven… Aan jou om uit te maken of ze iets speciaals hebben, of de investering in deze speciale lens de moeite was.

Eddy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.