FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

In m’n vorige blog post heb ik al even verteld over m’n fototripje naar Frankrijk. Maar ik was niet naar daar gegaan om foto’s van kitesurfers te maken, m’n doel was een interessante zonsondergang te fotograferen. En de tweede dag was het echt raak. Ik was net op tijd terug van een tocht langs een aantal monumenten van de Tweede Wereldoorlog, de timing was perfect. En de ‘setting’ was meer dan perfect… Een prachtige lucht, weinig volk op ‘t strand, noch op zee. Gewoon prachtig…

Meestal heb ik ‘t op mijn fotoblog niet over apparatuur, vermits het enkel een hulpmiddel is. Maar in dit geval moet ik er toch wel even iets over zeggen, want deze foto’s komen niet zomaar uit eender welke camera. Ten eerste is m’n camera een pareltje: een Sony A7R, het is ongelooflijk wat die sensor kan capteren! Zeker als je er goede lenzen op zet (bv. de CZ-lenzen van Sony, wat topklasse is). En dan heb je nog een goede software nodig om uit de beelden te halen wat er in zit, maar wat er bij de standaardconversie van de camera niet echt uit komt. Ik gebruik daarvoor al een heel aantal jaren DxO Optics Pro. Het laatste jaar heb ik die software beter en beter leren kennen, met steeds betere resultaten tot gevolg. En een dikke week geleden hebben zij een nieuwe versie gelanceerd, met daarin een nieuwe ‘optimalisering’, ClearView genaamd. Een optie die echt dingen uit een (performante) sensor kan halen, waarvan je niet wist dat ze er in zaten… Ik heb vorige week een paar recente beelden, waar ik zelf toch wel wat tijd in had gestoken om ze te optimaliseren, met deze ClearView verwerkt en de resultaten waren best indrukwekkend… Net zoals de foto’s hierboven van de zonsondergang. Zonder DxO ClearView waren ze zeker anders, minder overweldigend geweest…

Eddy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.