FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

In de kathedraal van Antwerpen werd vorige week, voor het eerst in bijna 100 jaar, een nieuw kunstwerk geplaatst. Het nieuwe kunstwerk is een beeld van Jan Fabre, met als titel: ‘De man die het kruis draagt’. En het is een prachtig beeld, het past ook perfect in de omgeving. En voor de mensen die niet enkel de schoonheid van kunstwerken willen bewonderen, maar kunst ook willen interpreteren: er valt zeker en vast heel wat symboliek in te ontdekken.

Op de website van De Redactie staat trouwens een zeer uitgebreid artikel over het beeld, met onder andere lovende woorden van de pastoor van de kathedraal… En de plaats in de kathedraal is ook goed gekozen: het beeld krijgt heel veel direct zonlicht, en zeker op zo’n momenten staat het ongelooflijk te blinken.

De officiële inhuldiging is pas binnen een paar weken (18 november 2015), dus eigenlijk zijn deze foto’s een ‘sneak peak’… ;-)

Eddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.