Fragiel (Zinneke Parade), mei 2016

Veel schoon volk afgelopen zaterdag in Brussel: de Zinneke Parade. Het thema was deze keer ‘Fragiel’. Alhoewel het thema al twee jaar geleden gekozen werd, kreeg het door 22/03 een extra dimensie. De Zinneke Parade had er – bij wijze van spreken – dan ook een erezaak van gemaakt om te laten zien dat Brussel volop leeft en met volle teugen zal verderleven.

Op hun website omschrijven ze het thema als volgt: “Fragiel zijn de evenwichten in de wereld, het leven en de systemen. Erkennen dat fragiliteit een essentiële kwaliteit is – eerder dan een noodlottige zwakte – helpt ons om onze perspectieven te verplaatsen, om de afhankelijkheid tussen de dingen te herdenken en om moedwillig gevoelige manieren van leven uit te proberen .”

Wat altijd zeer leuk is aan de Zinneke Parade, is hoe deze organisatie mensen van alle rangen en standen, geuren en kleuren samenbrengt om met soms zeer beperkte middelen, maar vooral een grote dosis creativiteit iets zeer moois neer te zetten. Chapeau!

Eddy

 

Geef een reactie

Close Menu