Sneeuwschoenen (Queyras), december 2016

Het was weeral even geleden: wandelen op sneeuwschoenen, maar dat gebrek werd de afgelopen week meer dan goedgemaakt. We zijn daarvoor een weekje naar de Queyras in Frankrijk getrokken. Een zeer mooie regio, ik was er al enkele malen in de buurt geweest. En met net voldoende sneeuw om leuke tochten te maken, onder begeleiding van een competente lokale gids. Uitvalsbasis was La Maison du Gaudissard.

Het is daar niet alleen een mooie regio, het was ook zeer mooi weer. Met dus een vrij grote oogst aan foto’s… Zelfs na een grondige selectie zijn er nog altijd een 60-tal… :-)

De tochten waren redelijk stevig, met een hoogteverschil tussen de 700 en 900 hoogtemeters, maar uiteindelijk ging het vrij vlot voor mij . Wat toch wel opmerkelijk is: nog maar een paar maanden geleden was ik nog in ziekteverlof omwille van een groot, langdurig vermoeidheidsprobleem… Regelmatig ‘crashte’ ik na een kleine inspanning, middagdutjes waren toen een dagelijkse noodzaak. Grote inspanningen waren gewoonweg niet mogelijk. Een half jaar geleden was het voor mij niet eens mogelijk om een uur met de wagen te rijden… Nu heb ik tijdens de heen- en terugreis de dikke helft van de tijd met de wagen gereden (een zestal uur/dag). Het is echt opmerkelijk hoe snel ik gerecupereerd ben. En nog opmerkelijker de reden van mijn vermoeidheid en de oplossing: met een kleine operatie werd mijn neusgat vergroot (een turbinectomie), om zo mijn ademhaling te verbeteren… Want dat was gebleken uit langdurige analyses: als mijn neus helemaal vrij was, was mijn slaapkwaliteit beter en dus ook mijn energieniveau. Of omgekeerd: als mijn neus wat dicht zat, was mijn slaapkwaliteit veel slechter en had ik de dag erna een complete ‘off day’. Meer over mijn vermoeidheidsverhaal kan je hier lezen.

Eddy

Er zijn 5 reacties

 1. Hoi Eddy hoorde van Bart dat je veel fotografeert.Heb jouw foto’s bekeken schitterend!!!Veel succes met jouw tentoonstelling.Grtj buurmeisje van vroeger Sonja

 2. Hoi Eddy,
  Bart je broer was even hier en zoals gewoonlijk polsen we even hoe het met jou is, heb ondertussen je verhaal gelezen, het doet goed te vernemen dat het je allemaal weer beter gaat!
  Vele groeten Peter en Greet

 3. Ha, dag Eddy, wij (Kaat en ik) zijn daar vorig jaar geweest, met Michel als gids.
  Dit jaar zaten we niet ver van jullie, in de vallei van Serre Chevalier. De Galibier, de Lautaret, de Izoard, dit keer niet met de fiets maar op sneeuwschoenen…
  Ik heb ook zo’n operatie laten uitvoeren, maar dan mentaal, door een psychoterapeut en een mindfullnesscoach. Het heeft ook resultaat gehad ;-)

  Groeten en misschien tot volgend jaar,
  Filip

 4. een mooie start van een nieuw fotojaar !

Geef een reactie

Close Menu