Krakau, juni 2018

Vorige week heb ik een kort bezoekje gebracht aan Krakau, een kleine stad in Polen, een stad met een lange geschiedenis. Wat onmiddellijk opvalt, is de grote hoeveelheid kerken en de verering van paus Johannes-Paulus II. Hij is in de buurt van Krakau geboren, hij was er aartsbisschop tot hij verkozen werd tot paus.

Wat ook opvalt, is dat zo’n 30 jaar na de omwenteling er nog altijd heel wat huizen er vrij vervallen bij staan. Een groot deel heeft al een grondige renovatie gehad en werden zo in al hun glorie herstelt, maar een ander deel kan nog een flinke opfrisbeurt gebruiken. 

Eddy

Er zijn 2 reacties

  1. Krakow is een prachtige stad maar het is wel geen kleine stad, het is de tweede grootste stad, na Warschau, van Polen. Met ongeveer 800.000 inwoners. Het was trouwens vroeger de hoofdstad van Polen.

Geef een reactie

Close Menu