DeLichtDichter
Fotografie
: schrijven met licht
Fotograaf: iemand die met licht schrijft
LichtDichter: iemand die met licht poëzie schrijft

Ergens midden de ‘golden sixties’ zag ik voor het eerst het licht. Begin jaren 70 zag ik voor het eerst hoe licht en wat ‘magisch water’ een beeld op een vel papier toverde. De fascinatie voor het ‘schrijven met licht’ was geboren.

Ondertussen zijn we al heel wat jaartjes verder, maar de interesse voor fotografie bestaat nog steeds en is de laatste jaren – oa dankzij digitale fotografie – terug wat aangewakkerd.

 

Geschiedenis

Eind 2007 ben ik begonnen met de voorbereiding voor deze blog. De eerste job was natuurlijk om een geschikte naam te vinden. Na wat denkwerk en zoeken, ben ik bij DeLichtDichter.be terechtgekomen, afgeleid van de etymologie van fotografie (schrijven met licht). Op dat moment gaf een zoektocht op het internet naar de term ‘lichtdichter’ geen enkele hit. De Engelse vertaling (light poet) gaf er welgeteld één, dat is de reden waarom ik toen geen Engelstalige domeinnaam heb aangevraagd, alhoewel ik de term ‘LightPoet’ al van bij de start, begin 2008, op de Engelstalige versie van m’n fotoblog heb gebruikt. Ondertussen kan je op het internet al heel wat meer mensen vinden die de naam, de beschrijving ‘lichtdichter’ of ‘light poet’ gebruiken, zelfs iemand die zich ook ‘De Lichtdichter’ noemt (foei!). Maar ik was de eerste op het grote internet, al sinds begin 2008.

Eind oktober 2011 heeft m’n fotoblog een grondige update gekregen. De blogsoftware van m’n web host is vrij beperkt (maar efficiënt voor eenvoudige blogs), dus ik ben gaan uitkijken naar een alternatief. Uiteindelijk installeerde ik bloggingsoftware op m’n webstek, heb ik een template verder verfijnd en web fonts aangekocht. En na een paar avondjes knippen/plakken van de blog posts op m’n oude website naar hier, was de nieuwe versie klaar. En u kijkt nu naar ‘t resultaat van dat avontuur, ik hoop dat u het leuk vindt.