DeLichtDichter
Fotografie
: schrijven met licht
Fotograaf: iemand die met licht schrijft
LichtDichter: iemand die met licht poëzie schrijft

Ergens midden de ‘golden sixties’ zag ik voor het eerst het licht. Begin jaren 70 zag ik voor het eerst hoe licht en wat ‘magisch water’ een beeld op een vel papier toverde. De fascinatie voor het ‘schrijven met licht’ was geboren.

Ondertussen zijn we al heel wat jaartjes verder, maar de interesse voor fotografie bestaat nog steeds en is sinds de opgang van digitale fotografie, en alle mogelijkheden die daar bij horen, terug aangewakkerd. Spelen met licht en onscherpte typeren vele van mijn beelden.

 

Geschiedenis

Eind 2007 ben ik begonnen met de voorbereiding voor deze blog. De eerste job was natuurlijk om een geschikte naam te vinden. Na wat denkwerk en zoeken, ben ik bij DeLichtDichter.be terechtgekomen, afgeleid van de etymologie van fotografie (schrijven met licht). Op dat moment gaf een zoektocht op het internet naar de term ‘lichtdichter’ geen enkele hit. De Engelse vertaling (light poet) gaf er welgeteld één. Ondertussen kan je op het internet al heel wat meer mensen vinden die de naam, de beschrijving ‘lichtdichter’ of ‘light poet’ gebruiken, zelfs iemand die zich ook ‘De Lichtdichter’ noemt (foei!). Maar ik was de eerste op het grote internet, al sinds begin 2008.

Ondertussen zijn we vele jaren verder. Mijn apparatuur, kennis en stijl zijn wel wat geëvolueerd. En, moest u mijn stijl mooi vinden en interesse hebben, ik heb een BTW-nummer (in bijberoep) en kan dus ingehuurd worden. Hou er wel rekening mee dat ik zeker niet de goedkoopste ben.

Close Menu