Ceci n’est pas un lockdown Het boek

Om het boek in ‘volledige scherm’ modus te bekijken: klik op de gekruiste pijltjes. Druk op de ‘esc’-knop op je toetsenbord om de volledige scherm modus terug te sluiten. Bladeren in het boek kan je met de pijltjes (vooruit, achteruit) op je toetsenbord.

Het gedrukte coronafotoboek is in beperkte oplage (100 ex.) beschikbaar!
Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar, indien interesse: stuur mij een berichtje!

Wil je het boek zien zoals het bedoeld is? Het is ook in een gedrukte versie beschikbaar! Met een exclusieve ‘Zwitserse binding’ en geprint volgens de XCMYK-standaard, met krachtigere blauwtinten dan gewoon drukwerk. Een bijzonder boek dus!

Het is geen evidente opgave geweest: die diepblauwe tinten zijn een vloek voor vele drukkers, soms wordt dat blauw zelfs purper. Maar na wat zoekwerk en enkele testen, ben ik er uiteindelijk in geslaagd om een drukkerij te vinden die de foto’s kan drukken in de kwaliteit die ze verdienen. En het resultaat mag er zijn! Bestel nu jouw exemplaar!

Dit unieke ‘coronafotoboek’ geeft een uitzonderlijke kijk op Antwerpen tijdens de coronacrisis. Acht weken lang heb ik ’s avonds en in het weekend een ‘gezondheidsfietstochtje’ gemaakt doorheen een desolaat Antwerpen, met mijn camera als mijn enige compagnon. Om zo de stad tijdens deze nooit geziene crisis te portretteren. Ondanks alle miserie van corona en COVID-19 heb ik ook veel schoonheid gezien, heb ik veel schoonheid vastgelegd. “Onwezenlijk” en “Waanzinnig”, zijn de twee meest gehoorde reacties op deze reeks foto’s. Ze verdienden dan ook om gebundeld te worden in een exclusief fotoboek over deze – hopelijk – ‘once in a lifetime’ periode.

Het boek vertelt ook het verhaal van de foto’s en het verhaal van de coronacrisis, aan de hand van de hoogtepunten in het nieuws. Geniet van mijn vele tochten doorheen de stad, terwijl u netjes in uw kot bleef.

Regionale zender ATV heeft er deze reportage over gemaakt!

Eddy

Er zijn 3 reacties

 1. Ik was enthousiast over de kwaliteit van je foto’s en kocht maar al te graag het fotoboek. Ik heb het nu enkele dagen in huis en wil ook graag mijn oordeel geven als deskundige (én gewezen jurylid) voor zowel fotografie, kleurmanagement als drukwerkkwaliteit. Het boek is een geweldig mooie “beschrijving in beelden” van de gevolgen van de coronacrisis voor het leven in Antwerpen. Je toont expliciet het bizarre – bijna compleet – ontbreken van levende wezens waardoor de stad een spookachtig aanzien krijgt.
  Het fotowerk is briljant en de technische uitvoering van het boek vind ik bijzonder geslaagd. Vooral de nachtelijke extreem donkerblauwe hemels zijn zeer gedetailleerd en in uitzonderlijk krachtige tinten weergegeven.
  Met dit fotoboek bewijs je dat – bij een goede keuze aan foto’s, gestandaardiseerde lithografie (met de juiste icc-profielen), goed wit mat papier en een groot kleurbereik – er steeds meer bijzondere producties mogelijk zijn. Ik feliciteer je graag met dit bijzonder mooie resultaat en ik hoop dat deze publicatie meer fotografen zal inspireren om dit soort boeken in een beperkte oplage te laten vervaardigen.

 2. Als – regelmatig Antwerpen bezoekende – Nederlander wil ik je graag complimenteren met dit geweldig mooie maar vooral ook interessante fotoboek. De coronacrisis raakt ons allemaal en via de televisie, kranten en andere media worden we uitgebreid geïnformeerd over de feiten van deze crisis. De emoties rondom de crisis zijn wellicht veel belangrijken en dat dwingt ons extra te voelen over het grote leed en de eenzaamheid die het gevolg zijn. Persfotografen, tv-cameramensen, journalisten en andere beeldmakers tonen o.a. de menselijke ellende, de slachtoffers en het diepe verdriet bij o.a. de nabestaanden. Jouw foto’s tonen nauwelijks mensen. Die nauwelijks zichtbare bewoners en passanten zijn slechts minimale componenten in deze fotografische composities. Je foto’s tonen de fysieke leegheid van een stad in ongekende omstandigheden. Deze foto’s laten – volgens mij – ook duidelijk de zien hoe onrealistich de stad in deze crisis is geworden. De Duitsers zouden er het woord “Unheimisch” voor gebruiken. Ze raken mij als kijker en dwingen mij om na te denken over de gevolgen voor de stad en zijn bewoners. Ik hoop dat het fysieke boek veel aandacht van Antwerpenaren krijgt en van veel liefhebbers van deze stad. Ik hoop overigens dat je over enkele jaren ook een soortgelijk boek zult kunnen maken met foto’s gemaakt op exact dezelfde locaties, maar dan met veel gezonde bewoners en bezoekers die weer volop kunnen genieten van Antwerpen. Ik koop het boek graag!

  1. Dankjewel Henk voor je mooie woorden!
   En inderdaad: Unheimisch… Dat was ook het gevoel dat ik had tijdens mijn fietstochtjes doorheen de stad.
   En dankjewel om het boek te kopen! :-)

Geef een reactie

Close Menu