FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Om het boek in ‘volledige scherm’ modus te bekijken: klik op de gekruiste pijltjes. Druk op de ‘esc’-knop op je toetsenbord om de volledige scherm modus terug te sluiten. Bladeren in het boek kan je met de pijltjes (vooruit, achteruit) op je toetsenbord.

Het gedrukte coronafotoboek is nu al beschikbaar! Klik hier!
Wil je het boek zien zoals het bedoeld is? Het is ook in een gedrukte versie beschikbaar! Met een exclusieve ‘Zwitserse binding’ en geprint volgens de XCMYK-standaard, met krachtigere blauwtinten dan gewoon drukwerk. Een bijzonder boek dus!

Het is geen evidente opgave geweest: die diepblauwe tinten zijn een vloek voor vele drukkers, soms wordt dat blauw zelfs purper. Maar na wat zoekwerk en enkele testen, ben ik er uiteindelijk in geslaagd om een drukkerij te vinden die de foto’s kan drukken in de kwaliteit die ze verdienen. En het resultaat mag er zijn! Bestel nu jouw exemplaar!

Dit unieke ‘coronafotoboek’ geeft een uitzonderlijke kijk op Antwerpen tijdens de coronacrisis. Acht weken lang heb ik ‘s avonds en in het weekend een ‘gezondheidsfietstochtje’ gemaakt doorheen een desolaat Antwerpen, met mijn camera als mijn enige compagnon. Om zo de stad tijdens deze nooit geziene crisis te portretteren. Ondanks alle miserie van corona en COVID-19 heb ik ook veel schoonheid gezien, heb ik veel schoonheid vastgelegd. “Onwezenlijk” en “Waanzinnig”, zijn de twee meest gehoorde reacties op deze reeks foto’s. Ze verdienden dan ook om gebundeld te worden in een exclusief fotoboek over deze – hopelijk – ‘once in a lifetime’ periode.

Het boek vertelt ook het verhaal van de foto’s en het verhaal van de coronacrisis, aan de hand van de hoogtepunten in het nieuws. Geniet van mijn vele tochten doorheen de stad, terwijl u netjes in uw kot bleef.

Eddy

2 Replies to “Ceci n’est pas un lockdown Het boek”

  1. Als – regelmatig Antwerpen bezoekende – Nederlander wil ik je graag complimenteren met dit geweldig mooie maar vooral ook interessante fotoboek. De coronacrisis raakt ons allemaal en via de televisie, kranten en andere media worden we uitgebreid geïnformeerd over de feiten van deze crisis. De emoties rondom de crisis zijn wellicht veel belangrijken en dat dwingt ons extra te voelen over het grote leed en de eenzaamheid die het gevolg zijn. Persfotografen, tv-cameramensen, journalisten en andere beeldmakers tonen o.a. de menselijke ellende, de slachtoffers en het diepe verdriet bij o.a. de nabestaanden. Jouw foto’s tonen nauwelijks mensen. Die nauwelijks zichtbare bewoners en passanten zijn slechts minimale componenten in deze fotografische composities. Je foto’s tonen de fysieke leegheid van een stad in ongekende omstandigheden. Deze foto’s laten – volgens mij – ook duidelijk de zien hoe onrealistich de stad in deze crisis is geworden. De Duitsers zouden er het woord “Unheimisch” voor gebruiken. Ze raken mij als kijker en dwingen mij om na te denken over de gevolgen voor de stad en zijn bewoners. Ik hoop dat het fysieke boek veel aandacht van Antwerpenaren krijgt en van veel liefhebbers van deze stad. Ik hoop overigens dat je over enkele jaren ook een soortgelijk boek zult kunnen maken met foto’s gemaakt op exact dezelfde locaties, maar dan met veel gezonde bewoners en bezoekers die weer volop kunnen genieten van Antwerpen. Ik koop het boek graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.