Eastern State Penitentiary, april 2009

Tijdens een tripje voor ‘t werk naar Philadelphia (PA, USA), heb ik ook nog een uurtje kunnen vrijmaken voor een bezoek aan de ‘Eastern State Penitentiary’. Een oude gevangenis, de eerste in zijn soort. De ganse gevangenis was er voor opgezet dat de gevangenen in alle rust konden nadenken over hetgeen ze mispeuterd hadden: alle contact met anderen was verboden, de bewakers droegen boven hun schoenen nog wollen sokken, om zeker geen geluid te maken… Niet echt een leuk vooruitzicht om daar enige tijd door te brengen.

Maar nu is het gebouw wel een unieke gelegenheid om mooie plaatjes te maken…

Vermits dit een tripje voor ‘t werk was, had ik natuurlijk niet m’n beste fotomateriaal bij (lees: een dslr). De foto’s zijn gemaakt met een zogenaamde ‘point & shoot’, maar wel eentje van de betere soort (een Panasonic Lumix LX3). Over ‘t algemeen een goed toestel, alleen vrij veel ruis bij minder goede lichtomstandigheden en dit eigenlijk bij ongeveer alle ISO-waardes.

Eddy

PS: die laatste foto is niet van mijn hotelkamer. ‘t Is die van een echte kapoen: Al Capone.

Geef een antwoord

Close Menu