Voor vrienden én vijanden van geschiedenis was ‘t dit WE verzamelen geblazen in Brasschaat, voor Historia Mundi. Voor vrienden van geschiedenis een uitgelezen moment om al hun kennis in de praktijk te zien. Voor vijanden een uitgelezen manier om geschiedenis eens op een andere, actieve manier te beleven en zo misschien toch een beetje verliefd worden op die ‘oude kost’. Op Historia Mundi was een uitgebreid scala aan re-enactmentgroepen te zien, te beginnen bij het stenen tijdperk (inclusief speerwerpen!), over de Grieken en Romeinen, Tempeliers tot meer recente oorlogen.

En wat bewonderingswaardig is: elke groep doet zijn uiterste best om historisch zo correct mogelijk te zijn, wat het net zo interessant maakt. Zo was er ook smid een wapen aan ‘t maken en een houtbewerker was een ronde stoelpoot aan ‘t ‘draaien’ (probeer je maar eens in te beelden hoe dat gaat als je geen moderne ‘draaibank’ hebt). Enigste historisch niet echt correcte dingen waar een aantal deelnemers mee rondliepen: smart phones en digitale camera’s… :-) Maar dat is hen vergeven.

Eddy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.