Singapore, januari 2016

Vorige week ben ik nog eens naar een trouwfeest geweest, dat was al een tijdje geleden. Maar wat nog uitzonderlijker was: ‘t was niet echt bij de deur… nl. in Singapore… Een van mijn beste vrienden is al een aantal jaren daar voor z’n werk en is daar de liefde van zijn leven tegengekomen… En voor zo’n gelegenheid wil een mens al eens in een vliegtuig stappen natuurlijk.

Voor mij was ‘t wel een zeer vermoeiende trip (om te beginnen 7 uur tijdsverschil, naast m’n gekende probleempje), maar naast de verplichtingen en voldoende tijd in m’n bed, heb ik toch nog een stukje van de stad(staat) gezien. En die stad is een echte mengelmoes… van oud en nieuw, van oosters en westers, van allerlei religies. En van (heel) rijk en (heel) arm.

Er waren trouwens een aantal religieuze en andere feesten, bv. een belangrijke dag van boetedoening voor de Hindoes en Chinees Nieuwjaar stond ook voor deur.

De geschiedenis van Singapore is eigenlijk ook een boeiend verhaal: de republiek Singapore ontstond in 1965, nadat het uit de Maleisische federatie werd gegooid… De ‘People’s Action Party’ heeft dan alles op alles gezet om een volwaardige staat uit te bouwen, wat ook gelukt is. Op een 50-tal jaar is wat eens een vissersdorp en handelspost verandert in een wereldstad. Maar al die dingen kan je uitgebreid lezen op Wikipedia.

Eddy

Geef een antwoord

Close Menu