De Gevleugelde Stad Ieper, april 2019

Voor wie van straattheater houdt, is het een verplichte afspraak: het straattheaterfestival De Gevleugelde Stad Ieper. Bijna 100 groepen gaven er het beste van zichzelf, een overdaad aan optredens, keuzestress was niet veraf… 

Het leukste optreden dat ik gezien heb was ongetwijfeld Mimo Huenchulaf, die ook de toeschouwers continue en actief betrok: in de foto’s kan je bv. zien hoe een koppeltje getrouwd wordt, met in de achtergrond zowaar een halfnaakte Christus aan het kruis… Alledrie vrijwilligers uit het publiek. Als je Mimo ooit ergens ziet optreden, blijf er zeker bij staan! Maar hou wel je smartphone, je handtas in de gaten…

En het meest indrukwekkende was voor mij Moving Fire Arts, een lust voor het oog. Zowel overdag, maar nog veel meer na zonsondergang… In deze blog post zie je een paar foto’s van hen, maar in een aparte post staan er nog veel meer.

Eddy

 

Geef een reactie

Close Menu