Sneeuwschoenen, Névache, februari 2009

Névache. Het is een plaats met toch wel speciale herinneringen voor mij. Omwille van mensen, omwille van gebeurtenissen. Ik was al twee keer eerder in de ‘Vallée de la Clarée’. Een eerste keer in 2003/2004 (maar daar vind je geen foto’s van op mijn site: ik was te ziek om ‘t extra gewicht van m’n fototoestel te dragen) en een tweede keer in 2007, voor een tocht van Névache naar de Queyras.

De Vallée de Clarée is een prachtige vallei… Vooral een ongerepte vallei. Geen skipistes, geen elektriciteitskabels, slechts af en toe een huis, een refuge. Tijdens een trektocht van een week zijn we hooguit een twintigtal andere mensen tegengekomen… Enkele op sneeuwschoenen zoals wij, de rest met toerskis.

Het was geen lichte tocht… De helft van de wandelingen was met een volledige rugzak, goed voor zo’n 10 kg (m’n fototoestel niet meegerekend, wat zo’n 2 kg extra is). Ook het aantal hoogtemeters was behoorlijk: tussen de 650 en 1000 hoogtemeters. En dan was er nog het weer: bitterkoud! De eerste dag ‘s morgens was ‘t -22°C… Overdag was ‘t uiteraard wel warmer, maar een fikse wind zorgde voor een behoorlijke ‘wind chill’. Goede technische kledij (vooral winddicht, warm en ademend) was echt geen overbodige luxe. Op meerdere momenten – vooral bij ‘t stijgen – heb ik me toch wel afgevraagd waarom ik zo’n dingen doe… Maar kijk zelf even naar de foto’s en je zal ‘t antwoord snel vinden… Dit was m’n tiende tocht op sneeuwschoenen en ongetwijfeld, zonder enige discussie, de mooiste van allemaal…

De oogst aan foto’s was dan ook behoorlijk hoog. Ondanks een flinke selectie, zitten er nog altijd 36 in de galerij. En daarnaast is er ook nog extra galerij met 6 panorama’s, samengesteld uit meerdere foto’s.

Voor de liefhebbers, hier kan je een zip-bestand met de logs van m’n GPS-je downloaden. Deze bestanden kan je omzetten via GPS Visualizer naar bv. bestanden voor Google Maps, Google Earth, …

Bekijk de galerij met panorama’s (6 foto’s).

Eddy

Geef een antwoord

Close Menu