Sneeuwschoenen, Stubaital, maart 2012

De sneeuwschoenenavonturen waren deze winter eerder beperkt, oa door de late sneeuwval en door een geannuleerde reis, waardoor ik uiteindelijk voor een korte trip naar het Stubaital heb geopteerd. Vanuit het dorpje met de idyllische naam, Schönberg, maakten we drie mooie wandelingen in het Stubaital. De weergoden zaten gelukkig mee: de eerste dag regende het vreselijk toen we vertrokken, maar snel met de wagen wat hogere oorden opgezocht en daar sneeuwde het, de ganse dag. De tweede dag was het betrokken, met een prachtig laagje verse sneeuw (die wat leek op de poedersuiker op de Kaiserschmarrn die ik voor m’n lunch had). De derde dag scheen de zon van ‘s morgens tot ‘s avonds.

Zowat al m’n vorige tochten hadden we composiet sneeuwschoenen van TSL (226 Approach als ik me goed kan herinneren), maar deze keer waren het aluminium sneeuwschoenen van Nibus. Die m.i. toch wat minder goed zijn, oa. een stijghulp ontbreekt en het was altijd wat gokken om de voeten er ongeveer juist in te zetten (bij die TSL ziet de voet goed verankerd). Een van de gidsen had nog een ander merk: Tubbs (FLEX TRK Snowshoe), maar ook daar was iets mee, nl. de manier om de bergschoenen te verankeren de sneeuwschoenen kwam regelmatig los (een elastiek band). Met andere woorden: geef mij maar een goede TSL! :-)

Eddy

 

Er is één reactie

  1. kaiserschmarnn zijn lekker !!

    David

Geef een antwoord

Close Menu