FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

De marketingdiensten van de maan hebben de afgelopen weken weer goed werk verricht: in alle media werd er gesproken over de ‘superbloedmaan’ van vannacht. Het is dan ook een evenement dat maar zelden voorkomt, als je ‘t vannacht niet gezien hebt, je volgende kans is pas in 2029…

Vermits ik mijn nachtrust echt goed kan gebruiken, ben ik gisteren zeer vroeg gaan slapen, om vannacht toch op z’n minst het hoogtepunt van de maansverduistering te kunnen meemaken (om nadien terug in bed te kruipen).

Het was mooi om ‘t laatste stukje felle licht van de maan te zien verdwijnen, waarna de maan rood begon te worden. Minder mooi was lichtvervuiling… Zeker de foto van het MAS en de maan, daar was de lichtvervuiling zeer groot. Maar voor de rest hoor je mij niet klagen, ‘t was een mooi spektakel. En de slaap die ik gemist heb, die haal ik straks wel in.

Eddy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.