FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

De meeste mensen komen niet meer graag op een begraafplaats of kerkhof. Maar wat als die begraafplaats nu eens vol prachtige kunstwerkjes zou staan én je er een rondleiding krijgt die overloopt van sappige verhalen en boeiende details? Wel, die gelegenheid bestaat op ‘t Schoonselhof, de grootste begraafplaats in Antwerpen. Gisteren hebben we daar een rondleiding gevolgd en tussen de sappige verhalen door heb ik er ook nog wat foto’s gemaakt. En het is absoluut een bezoekje waard! Niet alleen omwille van de bekende kunstenaars en politici die er liggen, maar wel omwille van de prachtige staaltjes ‘funeraire kunst’.

Als je wil deelnemen aan een rondleiding, even zoeken naar ‘Schoonselhof’ op UiT in Vlaanderen en je kan er een aantal terugvinden. Degene die wij gevolgd hebben, werd georganiseerd door de ‘Schoonselhofvrienden’.

Eddy

One Reply to “Schoonselhof, maart 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.