Het gebeurt zo heel af en toe: er gaat een deur voor je open en achter die deur bevindt zich een werkelijk wondere wereld… M’n goede vriend Frank Romano had me gevraagd om tijdens zijn korte verblijf in België mee te gaan naar een artisanale drukkerij. We werden door de eigenaar, Patrick Goossens, opgepikt en naar een oud magazijn net buiten Antwerpen gereden. Achter de deur stond een waarlijk unieke collectie oude drukpersen, letterkasten, zetmachines… Werkelijk impressionant!

De foto’s geven een klein idee van wat er allemaal aanwezig is. En vooral ook hoe mooi die oude drukpersen waren, het oog voor detail van de makers. Een simpel tegengewicht werd een prachtig kunstwerkje. Het aantal adelaars was ook niet te tellen…

Dankzij enkele vrijwilligers kunnen een aantal van de persen nog gebruikt worden. En er worden dan ook echte kunstwerkjes mee geproduceerd.

Toen we buiten kwamen, konden we beide maar één woord uitbrengen: wow!

Eddy

1 Comment

philip

Mooie reeks.
Wat een droom voor een fotograaf om daar binnen te mogen.
Ik vermoed dat je je f0.9 lens meehad :-)

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.