FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Tien jaar geleden, die bewuste elfste september, was ik ook hier. Ik had die dag moeten terugvliegen naar België. Wat uiteraard niet gelukt is. Uiteindelijk ben ik drie dagen later kunnen terugvliegen, met een van de eerste vluchten die mochten vertrekken. Die drie extra dagen waren de meest onwezenlijke van mijn leven…

Vermits m’n lichaam nog wat op Europese tijd staat (ben nog maar twee nachten hier), was ik vanmorgen al heel vroeg wakker. Vlak voor zonsopgang ben ik een wandeling gaan maken, oa naar het Millennium Park, om daar foto’s te gaan maken van ‘cloud gate’ (ook gekend als ‘the bean’). Best een mooi kunstwerk, waar je op deze dag ook nog een diepere betekenis in kan zien: onze kijk op de wereld is soms wreed verdraaid…

Men zegt ook dat timing alles is, maar dat is niet zo: toen ik bij zonsopgang foto’s stond te maken, was ik zeker niet de enige. Sommigen hadden heel wat meer (en misschien betere) apparatuur bij dan ik. Maar ze hadden geen oog voor wat er gaande was… Ze hadden zich ergens opgesteld en wachtten passief tot er iets zou gebeuren. Wat ze daardoor oa gemist hebben, is de ‘dubbele zonsopgang’ in foto 12… Geen enkele van de andere fotografen heeft dit gezien, geen enkele andere heeft er een foto van gemaakt. Hun timing zat dan misschien wel juist, maar ze hadden geen oog voor alle foto-oppurtiniteiten. Spijtig.

De laatste avond van m’n bezoek aan Chicago, ben ik nogmaals foto’s gaan maken van ‘the bean’, deze keer bij valavond. Wat ook weer mooie, eigenlijk zelfs nog mooiere beelden opleverde.

Oh ja, vermits dit een business tripje was, had ik enkel m’n NEX5 bij (met de CZ16-80 er op gemonteerd), niet de A900 die ik gewoonlijk meesleur.

Eddy

(update 16/9: ik heb nog enkele extra foto’s toegevoegd)

3 Replies to “9/11 in Chicago, september 2011”

  1. Heel mooie beelden maar geen wereld om in te leven… voor mij.

    De cloud gate is anders wel heel spectaculair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.