Stadsguerilla in Antwerpen, augustus 2011

Afgelopen week is het Mechelseplein compleet onverwacht het actieterrein geworden van een tot voor kort hier ongekende stadsguerilla. Geïnspireerd op eerdere acties in London, de VS en Brazilië, werd het anders zo rustige plein ‘s nachts overrompeld, om het onherroepelijk van uitzicht te veranderen.

De actie was snel en nietsontziend. De guerilleros, die naar ik vernomen heb gebruik maken van puntige ijzeren voorwerpen, hadden hun actie reeds lange tijd vooraf gepland. Opmerkelijk is dat, volgens sommige bronnen, de guerilla bijna uitsluitend uit vrouwen bestaat! Willem E – een permanente bewoner van het plein – staart wezenloos voor zich uit, de actie heeft hem duidelijk iets aangedaan. Een andere pleinbewoner gaapte me met open mond aan.

Uit informele contacten met de pers blijkt dat deze stadsguerilla – die in navolging van hun voorbeelden in London de naam ‘Knit the City’ heeft aangenomen – nog acties plant! Antwerpen, wees op uw hoede!

Eddy

Er is één reactie

Geef een antwoord

Close Menu