FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Tijdens een fietstochtje eergisteren passeerde ik langs een zeer mooi veld met graan, u weet wel, datgene waar ons dagelijks brood van gemaakt wordt. Natuurlijk had ik op dat moment geen camera bij, dus ik ben gisteren nog een keertje teruggereden, met een rugzak vol materiaal.

De meeste foto’s werden trouwens met de meer dan 40 jaar oude Minolta Rokkor 58mm  f1.2, gecombineerd met m’n NEX 7, gemaakt. Zeker in deze setting creëerde het een speciale sfeer. Om ‘t graan nog wat mooier tot z’n recht te laten komen, heb ik de foto’s in DxO de ‘look’ van een oude Polaroid 690 meegegeven. . De klaprozen, die kregen een ‘Kodak Portra 160 NC’-look mee, wat een mooi gesatureerd rood oplevert. En bij enkele daarvan heb ik ook nog een stukje van de saturatie van  het geel weggenomen, wat helemaal een speciaal sfeertje geeft. :-)

Eddy

PS: kent u nog het verschil tussen tarwe, gerst, haver, rogge?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.