Whiteface Mountain, oktober 2013

M’n jaarlijkse tripje naar Rochester (NY, VS) heb ik ook dit jaar weer aangevuld met wat vakantie. Dit jaar ben ik in de ‘Whiteface Region’ geweest, in de buurt van Lake Placid. Onderweg naar daar (een 6 uur met de wagen…) maakte ik me wel de bedenking dat ik de volgende keer wel eens wat beter op een kaart moet kijken voordat ik iets boek. Maar eenmaal daar aangekomen, liet ik al mijn bedenkingen varen… En echt mooie regio (tja, ik heb iets met bergen). De piek van de ‘turning of the leaves’ was al wel een week of twee over, maar ‘t was er nog altijd zeer kleurrijk. En m’n uitvalsbasis, de Hungry Trout, was ook dik in orde. Behalve dan ‘t ontbijt, want dat was er niet. Maar ‘t restaurant was echt lekker! Een aanrader.

Whiteface Mountain heb ik proberen te beklimmen, langs de kant van Whiteface Landing, maar op 2/3de ben ik teruggedraaid: het was iets te ruw terrein en met een rugzak vol fotoapparatuur werd ‘t me iets te gevaarlijk. En die fotoapparatuur heb ik goed kunnen gebruiken. :-)

Zoals je wellicht weet, ‘timing is everything’, maar soms moet je daar ook gewoon geluk mee hebben: de kano in een van de foto’s, die kwam toevallig voorbijvaren toen ik aan de rand van ‘t meer zat te rusten. De ochtendnevel in twee van de volgende foto’s was wél gepland: die dag ben ik vrij vroeg vertrokken (toen ‘t nog vrij koud was), in de hoop dat ik aan dat meertje zo’n mooie nevel zou zien. En dat is dus gelukt. :-)

De skyline in de tweede foto is die van Rochester (NY). En de restaurantfoto is uiteraard het uitzicht vanuit de Hungry Trout… met zicht op Whiteface Mountain. Sommige foto’s zijn wel wat extra bewerkt in DxO en DxO Filmpack, bv. de ochtendnevelfoto’s hebben de look van een ‘cross processed’ Fuji Superia 200 meegekregen. Leek me wel gepast. :-)

Eddy

Geef een antwoord

Close Menu