FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Het is dan toch gelukt om een weekje vakantie te nemen. Een weekje stappen op de grens van Duitsland en Oostenrijk: Allgäu en Kleinwalsertal. Alhoewel het echt het begin van de Alpen is, is de omgeving al direct indrukwekkend: vanop de Nebelhorn heb je een indrukwekkend uitzicht over 400 toppen (als je de lokale marketing mag geloven dan toch, ik heb ze niet nageteld…). En die Nebelhorn, daar geraak je makkelijk op: met de kabelbaan. Vanuit Oberstdorf hebben we een aantal wandelingen in de omgeving van de Nebelhorn gemaakt, waar we ons al direct in het hooggebergte waanden. Op twee momenten heb ik wel even de pauzeknop ingedrukt: een ‘via ferrata’ (een beveiligd stukje pad) die ik echt niet zag zitten en op een bepaalde passage langs een diepe afgrond had ik een groepje wandelaars voor ons flink zien sukkelen, daar gaf de gids me gelijk en kozen we een ander pad.

Tegen het einde van de week werd het weer wat minder, wat een mooie gelegenheid was om de Breitachklamm te bezoeken: een lange kloof, met indrukwekkende watervolumes die er door razen. En aan ‘t einde ook nog een grote collectie ‘steinmannen’.

Eddy

One Reply to “Allgäu en Kleinwalsertal, augustus 2013”

  1. Knap werk, Eddy. Werkelijk spelen met licht, ‘dichten’ eigenlijk. Ware poëzie. In één woord: KUNST.
    Ik wist bijna niet dat de werkelijkheid zo mooi kon zijn.
    Het vallende water in de Breitachklamm krijgt van mij de eerste prijs.
    Fijn om het op die manier terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.