Zero Visibility, januari 2014

“Zero visibility Sir”, dat heb ik afgelopen woensdag minstens 5 keer te horen gekregen, inclusief een stempel met dezelfde boodschap op mijn toegangsticket.

Afgelopen week was ik weer in New York, voor m’n werk, en als ik reis, dan check ik altijd op voorhand de stand van de zon/maan tijdens die periode. Een handige tool daarvoor is The Photographer’s Ephemeris (ik heb die op m’n laptop staan, spijtig genoeg hebben ze nog geen Windows Phone versie, wel voor iOS en Android). En wat had ik dankzij die tool gezien: op wo 15 januari was ’t volle maan. En de maan kwam ook nog eens op een interessant uur op (ongeveer tegelijk met de zonsondergang) én op een mooie plaats, ik zag al direct de mogelijkheden voor een mooie foto van een volle maan boven Manhattan, genomen vanop ’t Empire State Building.

Vooraf had ik gecheckt hoe ik snel van de locatie van de conferentie waaraan ik deelnaam tot aan ’t Empire State Building kon geraken (10 minuutjes met de Subway) en ik had ook op voorhand al online een ticket gekocht, om zonder al te veel aanschuiven naar boven te kunnen.

Maar… om een mooi zicht te hebben, moet het weer natuurlijk ook mee willen… En ik had die dag al een aantal keren de weersberichten geconsulteerd en ’t was ‘gedeeltelijk bewolkt’… Toen ik uit de Subway kwam, zag ik de top van ’t Empire State Building al verstoppertje spelen. En toen ik aan de ingang kwam, was ’t eerste wat ik te horen kreeg: “Zero visibility Sir”, met het advies om niet naar boven te gaan. En dat heb ik nog een aantal keren te horen gekregen, maar ik wou toch mijn kans wagen, het was ook m’n laatste avond in New York en m’n ticket was al betaald.

Wat ik daarboven te zien kreeg, was een ongelooflijke schouwspel! De wolken waren wat lager dan ’t ‘main observation deck’ en sommige andere gebouwen staken er – soms – net iets bovenuit, ze speelden echt verstoppertje met de wolken. Met dus een prachtig zicht als resultaat… :-)

Eddy

Er is één reactie

  1. Toch zeer origineel en met mooie foto’s, ik heb nog nooit New York op die manier kunnen bekijken.
    Het was dus een goed gedacht om toch door te zetten, maar zo ken ik je.

Geef een reactie

Close Menu