Carnaval in Venetië, maart 2014

Dit is iets wat ik al vele jaren wou doen: foto’s maken van Carnaval in Venetië. Een dik jaar geleden ben ik begonnen met ’t concreet plannen van dit tripje, te beginnen bij de officiële website van Carnevale di Venezia. Een half jaar geleden begon alles zeer concreet te worden: in september heb ik m’n vliegtuigtickets gekocht (en toen waren de goedkoopste tickets voor deze periode al niet meer beschikbaar!) en ben ik op zoek gegaan naar een hotelkamer (dankzij online bookingdiensten is dat tegenwoordig een fluitje van een cent).

’t Tripje was echt de moeite waard: ik voelde me als een kind in een speelgoedwinkel. Waar ik me vooraf nog afvroeg of ik wel ergens mensen met een mooi masker, een mooi kostuum zou tegenkomen, bleek het San Marco-plein over te lopen van mensen in werkelijk prachtige kostuums! Het was werkelijk fantastisch hoeveel werk sommigen in hun kostuums hadden gestoken, met zo’n zin voor perfectie! Echt knap! (ok, er liepen ook een aantal idioten rond in domme pakjes of met nog dommere pruiken en hoeden, mensen die eigenlijk op Rosenmontag thuishoorden, niet in het stijlvolle Venetië). Op enkele dagen tijd heb ik vlotjes een 1500 foto’s gemaakt. Het verwerken daarvan vroeg wel wat tijd…

Ik was ook wel niet de enige fotograaf die foto’s wilde maken van Carnaval in Venetië… Het was dikwijls echt dringen rond de ‘modellen’. En dat is eigenlijk ook wat te merken de foto’s: heel dikwijls stonden er storende figuren in de achtergrond, vandaar dat ik een heel aantal foto’s heb bijgesneden tot een vierkant formaat.

Grappig was nog dat ik een aantal keer ben aangesproken door andere fotografen, die bewonderend naar mijn fototoestel keken en naar mijn ervaringen vroegen (jaja, m’n recentste toestel, een Sony A7R, is echt een juweeltje, doe daar nog een goede lens op, bv. de Sony 135mm f1.8, en je hebt een fantastische combinatie).

Vermist ik zoveel foto’s heb gemaakt van het carnaval en er zelfs na een grondige selectie nog altijd heel veel overbleven, heb ik twee galerijen gemaakt. Degene bovenaan deze pagina met 22 foto’s en dan nog een extra uitgebreide versie, met 88 foto’s van het carnaval in Venetië.

In ieder geval: Carnaval in Venetië is een absolute aanrader voor een gepassioneerde fotograaf! De kans is groot dat ik er nog wel eens een keer naartoe zal gaan.

Eddy

Er is één reactie

  1. Beeldschone en kleurrijke foto’s van een schoon spektakel. Komisch is de foto van een fotograferende schone. Ik dacht héél even dat ze een poging deed om een ‘zelfportretje’ te maken! Valt je overigens op dat veel ogen achter die maskers erg boeiend zijn om naar te kijken?

Geef een reactie

Close Menu