Snapshots, september 2020

De beste camera is degene die je bij je hebt. En dat is meteen de grote uitdaging: een camera vinden die je bijna altijd bij je kan hebben en toch ook die kwaliteit levert die je wil. 

Omwille van het coronavirus was mijn zomervakantie er vooral eentje in eigen kot, in eigen stad. Eentje van opruimen en dingen wegdoen die ik niet (meer) gebruik, het meeste naar de kringwinkel, enkele duurdere fotospullen rechtstreek naar een nieuwe eigenaar. 

Toevallig kwam ik op dat moment ook een bericht tegen over de nieuwe ‘street edition’ van een camera die ik nog niet echt goed kende: de Ricoh GR III. Een korte zoektocht naar reviews en foto’s later bleek dat dit echt een uniek ding is: het past in je broekzak (letterlijk!), het heeft een grote, capabele sensor (APS-C formaat) en een goede lens, weliswaar met een vaste brandpuntsafstand. Na nog wat meer reviews te hebben gelezen en ook heel wat foto’s die er mee gemaakt zijn te hebben bekeken, heb ik de sprong gewaagd, met het budget van de verkochte spullen. En ik heb er nog geen moment spijt van… Het is een camera die ik nu zeer regelmatig bij me heb, bv. als ik even een wandeling of fietstochtje maak. En de resultaten mogen er zijn. Oordeel zelf maar.

Voor de volledigheid: ik gebruik het ‘cross-over’ filter in de camera en bewerk dat beeld achteraf nog wel wat in DxO PhotoLab. 

Eddy

PS: er is ook een beetje een cult ontstaan rond die GR-camera’s. Dit is de officiële website, met heel wat foto’s van GRist-en (fotografen die met een GR-camera werken). 

#GRist #GRIII

Geef een reactie

Close Menu