Zinneke Parade, Brussel, mei 2010

Raar volk gisteren in Brussel. Veel raar volk. Dat moet dus wel de Zinneke Parade zijn. Twee jaar lang werken inwoners, verenigingen, collectieven, scholen en kunstenaars samen aan een sociaal en artistiek project, waar iedereen zijn creativiteit de vrije loop mag laten gaan en zijn verbeelding kan delen (dixit website Zinneke). Voor de toeschouwer is ’t vooral een mooi, kleurrijk, luidruchtig spektakel in de Brusselse binnenstad.

De verwerking van de foto’s heeft me wel wat moeite gekost: na de eerste twee selectierondes bleven er nog altijd een tweehonderdtal foto’s over… Uiteindelijk ben ik tot twee reeksen gekomen, een beperkte met 28 foto’s (die u hierboven ziet) en een uitgebreide galerij met 84 foto’s.

Eddy

PS: er was wel één ding dat me vreselijk stoorde: de houding van sommige toeschouwers. Een – gelukkig beperkt aantal – was compleet respectloos: ze wrongen zich tussen de groepen door om de straat over te steken. Eén vrouw duwde zelfs een aantal deelnemers van de parade weg… Zoiets doe je toch niet!

Geef een reactie

Close Menu