Window shopping, december 2010

Vandaag een iets luchtiger thema dan gisteren (zie post hieronder: Fort van Breendonk). Ik ben deze namiddag ’t stad ingetrokken met een nieuwe camera (Sony Nex 5) met daarop een oude lens (Minolta MD 135mm f3.5), via een speciale MD naar Nex-adapter. En met die combinatie ben ik gaan ‘window shoppen’. Deze tijd van het jaar zijn de etalages uiteraard mooi versierd en een mooi onderwerp. Wel met wat extra moeilijkheden, zoals het vensterglas dat er tussen zit en dat naast soms wat verlies aan scherpte ook wat reflecties met zich meebrengt. Maar ook dat kan een speciaal effect geven…

De laatste foto van de reeks doet me trouwens wat denken aan ‘de schreeuw’ van Edvard Munch. Tja, shoppen durft wel eens zo’n effect te hebben op mannen… ;-)

Eddy

PS: tijdens het ‘ontwikkelen’ van de RAW-files in DxO, heb ik ze een ‘Kodachrome 25′ look meegegeven. Dus de kleuren van de foto’s zijn dus niet de typische ‘Minolta-kleuren’ waarover dikwijls gesproken wordt.

Geef een reactie

Close Menu